» Jednoduchý recept: Boloňské špagety
WREET.cz PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE CO JE WREET.CZ NAPSAT ČLÁNEK
Jednoduchý recept: Boloňské špagety
28. Únor, 2016 | Anonym | Jídlo a pití

Boloňské špagety jsou jedním z jídel, které patří v Česku k těm typičtějším a oblíbeným. Přitom je ale velmi jednoduché je uvařit. V následujícím receptu vás seznámím s velmi jednoduchou variací na tohle populární jídlo pro začátečníky.

Recept je na 1 porci špaget, ale každý si ji může přizpůsobit podle sebe. Fotky jsou ilustrační.

Co budeme potřebovat?

Malou cibuli

1 stroužek česneku

Olej

100g mletého masa (druh podle chuti)

100g špaget

Sůl

Pepř

Bazalku

Kečup

Případně zeleninu podle chuti

1. Uvaříme špagety

Napustíme si do hrnce vodu a osolíme. Vodu osolíme tak, aby chutnala jako trochu slabší mořská voda, jinak nebudou mít špagety chuť. Nepřidáváme žádný olej ani nic podobného, jako se občas říká, aby se nepřilepily. Pokud budeme špagety průběžně míchat, nepřilepí se.

Špagety nalámeme na polovinu, aby se vlezly do hrnce a lépe se jedly (není povinné), a přidáme do hrnce s vodou, kterou necháme vařit. Průběžně mícháme. Po dosažení varu necháme ještě vařit přibližně 10 – 15 minut, dokud se špagety neuvaří.

2. Připravíme maso

Na pánev kápneme trochu oleje, rozehřejeme a přidáme česnek a cibuli nakrájenou najemno.

Počkáme, než se cibule osmaží do zlatova a mezitím si ochutíme mleté maso. Doporučuji ho nechat v plastové misce, ve které jste ho koupili a rovnou v ní ho okořenit. Dosypeme sůl, pepř a bazalku podle chuti a důkladně promísíme rukama. Jakmile je cibule osmažená dozlatova, přidáme maso a za občasného promíchání vaříme, dokud nepřestane být červené, poté přidáme kečup. Kečupu se nebojte přidat více, maso ho natáhne do sebe a krásně se ochutí. Vaříme přibližně ještě dalších 5 – 10 minut.

3. Servírujeme

Po dosmažení masa můžeme na pánev přisypat uvařené špagety a vařit ještě dalších pár minut pro lepší chuť, nebo už rovnou servírujeme na talíř. Podle chuti můžeme posypat sýrem a přidat zeleninu.



Kam dál?

Život s rovnátky
V dnešní době jsou rovnátka nejen léčebným prostředkem, ale i módním doplňkem. O tom, jaký je život s rovnátky, Vám představím v následujících řádcích. Zda by bylo vhodné nasadit rovnátka, by nás měl informovat náš zubní lékař. Dle mého názoru tam posílají však i osoby,…

Svatomartinské slavnosti v Mikulově
Každoročně se na podzim konají Svatomartinské slavnosti, které se tak jmenují podle svatého Martina, který přijel na bílém koni, přinesl sníh a podělil se s žebrákem o svůj oděv, aby mu nebyla zima. Nebo alespoň tak nějak by to mělo být. Když jsem to slyšel…

Chmelová brigáda - zážitek na celý život
Je tu léto a čas, kdy si většina studentů uvědomí, že alespoň jednou za rok by bylo dobré si najít nějakou tu brigádu a něco si přivydělat. Většinou ale zjistí, že je pracovních nabídek v jejich okolí hodně a nevědí, kterou si vybrat, nebo že naopak…


Processing your request, Please wait....

Tagy:

Komentáře