» Jednoduchý recept: Boloňské špagety
WREET.cz PŘIHLÁSIT SE REGISTROVAT SE CO JE WREET.CZ NAPSAT ČLÁNEK
Jednoduchý recept: Boloňské špagety
28. Únor, 2016 | Anonym | Jídlo a pití

Boloňské špagety jsou jedním z jídel, které patří v Česku k těm typičtějším a oblíbeným. Přitom je ale velmi jednoduché je uvařit. V následujícím receptu vás seznámím s velmi jednoduchou variací na tohle populární jídlo pro začátečníky.

Recept je na 1 porci špaget, ale každý si ji může přizpůsobit podle sebe. Fotky jsou ilustrační.

Co budeme potřebovat?

Malou cibuli

1 stroužek česneku

Olej

100g mletého masa (druh podle chuti)

100g špaget

Sůl

Pepř

Bazalku

Kečup

Případně zeleninu podle chuti

1. Uvaříme špagety

Napustíme si do hrnce vodu a osolíme. Vodu osolíme tak, aby chutnala jako trochu slabší mořská voda, jinak nebudou mít špagety chuť. Nepřidáváme žádný olej ani nic podobného, jako se občas říká, aby se nepřilepily. Pokud budeme špagety průběžně míchat, nepřilepí se.

Špagety nalámeme na polovinu, aby se vlezly do hrnce a lépe se jedly (není povinné), a přidáme do hrnce s vodou, kterou necháme vařit. Průběžně mícháme. Po dosažení varu necháme ještě vařit přibližně 10 – 15 minut, dokud se špagety neuvaří.

2. Připravíme maso

Na pánev kápneme trochu oleje, rozehřejeme a přidáme česnek a cibuli nakrájenou najemno.

Počkáme, než se cibule osmaží do zlatova a mezitím si ochutíme mleté maso. Doporučuji ho nechat v plastové misce, ve které jste ho koupili a rovnou v ní ho okořenit. Dosypeme sůl, pepř a bazalku podle chuti a důkladně promísíme rukama. Jakmile je cibule osmažená dozlatova, přidáme maso a za občasného promíchání vaříme, dokud nepřestane být červené, poté přidáme kečup. Kečupu se nebojte přidat více, maso ho natáhne do sebe a krásně se ochutí. Vaříme přibližně ještě dalších 5 – 10 minut.

3. Servírujeme

Po dosmažení masa můžeme na pánev přisypat uvařené špagety a vařit ještě dalších pár minut pro lepší chuť, nebo už rovnou servírujeme na talíř. Podle chuti můžeme posypat sýrem a přidat zeleninu.



Kam dál?

Jak přežít zkouškové s úsměvem?
Existují mezi námi dvě skupiny studentů. První, která se učí celý semestr průběžně a zkouškové období vítá s úsměvem, a ta druhá, která všechno nechává na poslední chvílí a půl rok dělá jenom to, co je nezbytně nutné a neodkladné. Taky patříte mezi tu skupinu,…

Kam na rande
Rande - no jo, ale kam stále chodit? Deset parádních  tipů - nech se inspirovat. Parádní místa na rande   Nudí vás pořád ta stejná místa dostaveníček? Pořád jen kino, restaurace, lavička v parku? Vykašlete se na to a změňte to. Okořeňte své rande netradičním…

Tip na výlet: Vysoké Tatry
Jelikož se blíží období volno, odpočinku a výletů, tak Vám dnes napíšu tipy na výlety ve Vysokých Tatrách.  Do Vysokých Tater jsem se vydala společně s mamkou před dvěma lety zpět na 4 dny a musím říci, že i když pocházím z vesnice, kde je…


Processing your request, Please wait....

Tagy:

Komentáře